Jump to content

Zhvillimi vetjak

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Zhvillimi vetjak ose vetë-përmirësimi përbëhet nga aktivitete që zhvillojnë aftësitë dhe potencialin e një personi, ndërtojnë kapitalin njerëzor, lehtësojnë punësimin, përmirësojnë cilësinë e jetës dhe lehtësojnë realizimin e ëndrrave dhe aspiratave. [1] Zhvillimi personal mund të ndodhë gjatë tërë jetëgjatësisë së një individi dhe nuk kufizohet në një fazë të jetës së një personi. Ai mund të përfshijë veprime zyrtare dhe joformale për zhvillimin e të tjerëve në role të tilla si mësues, udhërrëfyes, këshilltar, menaxher, trajner ose mentor dhe nuk kufizohet në ndihmën e vetvetes. Kur zhvillimi personal vendoset në kontekstin e institucioneve, ai u referohet metodave, programeve, mjeteve, teknikave dhe sistemeve të vlerësimit të ofruara për të mbështetur zhvillimin pozitiv të të rriturve në nivel individual nëpër organizata .  [ Duhet kuotim për të verifikuar ]

  1. ^ "Personal Development | definition in the Cambridge English Dictionary". dictionary.cambridge.org (në anglishte amerikane). Marrë më 2020-12-10.