Zini Veshi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Zini Veshi ka përfunduar studimet e larta në Institutin e Lartë të Arteve për Pikturë Monumentale. Në fillim të viteve 1990 vazhdoi specializimin në Pratt Insittute të Bruklinit, ku u vlerësua edhe me çmimin “Delacroix”. Zini Veshi punoi për restaurimin e dekorimit të Bibliotekës Nacionale në Nju Jork. Kjo ndërtesë, ka 53 miliardë libra dhe është biblioteka e dytë me madhësi në SHBA, pas Bibliotekës së Kongresit në Uashington. Radhitet si biblioteka e katërtë në botë me madhësi. Piktori shqiptar, i cili dekoroi tavanit-qiell e sallës kryesore të bibliotekës ka punuar edhe ndërtesa të tjera, të rëndësishme në Nju Jorku. Kritika e artit edhe më herët kanë dhënë vlerësime të mira për muralet dhe dekorimet e tij në Nju Jork.