Zvorniku

Coordinates: 44°23′12″N 19°06′10″E / 44.38667°N 19.10278°E / 44.38667; 19.10278
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Zvorniku (Cirilik: Зворник, shqiptohet [zʋɔrniːk]) është një qytet në breg të lumit Drina, në veri-lindje të Bosnjës dhe Hercegovinës. Zvorniku gjendet në jug të qytetitn Bijeljina. Qyteti Zvorniku i Vogël (Mali Zvornik) shtrihet direkt përtej lumit në Serbi. 44°23′12″N 19°06′10″E / 44.38667°N 19.10278°E / 44.38667; 19.10278