Jump to content

Zyra Qëndrore e Statistikave (Suedi)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ndërtesa e zyrës së statistikave në Örebro

Zyra qendrore e statistikave (Suedisht: Statistiska centralbyrån; SCB) është agjenci qeveritare që ka përgjegjësi të bëjë statistikaSuedi. Statistika kombëtare në Suedi daton në vitin 1868 kur famullitë e Kishës së Suedisë u urdhëruan të fillojnë të mbajnë shënime mbi popullsinë. Paraardhësi i SCB, Tabellverket ("zyra e tabelave"), u krijua në vitin 1749, dhe emri i tanishëm u miratua në vitin 1858.

Sipas vitit 2015, agjencia kishte rreth 1.350 të punësuar. Zyrat e agjencisë janë të vendosura në Stokholm dhe Örebro. Zyra e statistikës publikon Gazetën e Statistikave Zyrtare.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]