Ablacioni (mjekësi)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ablation (në mjekësi) është term që përdoret për të emërtuar heqjen e një pjese të dëmtuar të trurit me anë të një ndërhyrjeje kirurgjike në tru (psikokirurgji). Ky operacion kryhet pasi është pikasur me anë të RMN (rezonance magnetike nukleare) se një zone e caktuar e trurit funksionon keq. Kjo metodë kryhet nga dega psikokirurgjisë dhe ndihmon në trajtimin e problemeve psikologjike.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ablacioni (në gjeografi).