Ahireti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ahireti (arabisht: الآخرة, al-ākhirah) është një term myslyman për jetën e përtejme.[1] Sipas Islamit, vdekja nuk është fundi i jetës, por është një transferim nga kjo botë në botën e përhershme. Në eskatologjinë islame, Dita e Ringjalljes besohet të jetë vlerësimi përfundimtar i Allahut për njerëzimin. Sekuenca e ngjarjeve (sipas besimit më të përhapur) është asgjësimi i të gjitha krijesave, ringjallja e trupit dhe gjykimi i të gjitha krijesave të ndjeshme. Është një kohë ku secilit do t'i tregohen veprat dhe veprimet e tij me drejtësi.

“Ne, me të vërtetë, i ringjallim të vdekurit, shënojmë veprat që i kanë paraqitur dhe gjurmët e tyre, e Ne i numërojmë të gjitha ato në Librin e qartë.” [ Kuran 36:12]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "What does AKHIRAH mean?". www.definitions.net (në anglisht). Marrë më 2021-11-05.