Alcelafinët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Alcelafinët
Vargu kohor: Mioceni i vonë deri tani
Tsesebi (Damaliscus lunatus)
Klasifikimi shkencor e
Unrecognized taxon (fix): Alcelaphinae
Gjinitë

Nënfamilja Alcelafinae[1] i familjes Bovidae përmban antilopat afrikane , alcefët , bontebokët , dhe disa lloje të ngjashme . Në varësi të klasifikimit, ka 6-10 lloje të vendosura në katër gjini, megjithëse Beatragus ndonjëherë konsiderohet një nëngjini e Damaliscus . [2]

Nënfamilja Alcelafinae

Alcefanët e zhdukur[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kafka e Damalops palaeindicus nga India
 • Nënfamilja Alcelafinae
  • Beatragus
   • Beatragus antiquus
  • Connochaetes
   • Connochaetes africanus
   • Connochaetes gentryi
   • Connochaetes gnou
    • Connochaetes gnou laticornutus
    • Connochaetes gnou antiquus
   • Connochaetes taurinus
    • Connochaetes taurinus olduvaiensis
  • Damaliscus
   • Damaliscus hypsodon
   • Damaliscus niro
  • Damalacra
   • Damalacra acalla
  • Damalops
   • Damalops palaeindicus
  • Megalotragus
   • Megalotragus kattwinkeli
   • Megalotragus priscus
  • Oreonagor
   • Oreonagor tournoueri
  • Parestigorgon
  • Parmularius
   • Parmularius pachyceras
   • Parmularius ambiquus
   • Parmularius pandatus
   • Parmularius atlanticus
   • Parmularius rugosus
   • Parmularius altidens
   • Parmularius angusticornis
  • Rabaticeras
   • Rabaticeras lemutai
  • Rhynotragus
  • Rusingoryx

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ Not to be confused with protozoan suborder Acephalina
 2. ^ Wilson, Don E. & Reeder, DeeAnn M. (editors). 2005. Mammal Species of the World. A Taxonomic and Geographic Reference (3rd ed), Johns Hopkins University Press, 2,142 pp. Available online

Stampa:Artiodactyla