Andrej Korotajev

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Andrey Korotayev

Andrey Korotayev, i lindur 17 shkurt 1961Moskë, është një antropolog rus, historian ekonomik dhe sociolog, me kontribute të mëdha në sistemet teori botërore dhe modele matematikore të dinamikës sociale dhe makroekonomik.[1] Së bashku me Askar Akaev dhe George Malinetsky ai është koordinator i Akademisë Ruse të Shkencave "Analiza e Sistemit dhe modelimin matematik e dinamikave globale" program. Në 2003-2004 ai ishte anëtar i vizituar Institutin për Advanced Study in Princeton, New Jersey, Shtetet e Bashkuara.[2]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Милибанд С. Д. Востоковеды России: XX – начало XXI в. М.: Восточная литература, 2008 (ISBN 978-5-02-036365-6). Т. 1. С. 694–695; Great Divergence and Great Convergence. A Global Perspective (Springer, 2015).
  2. ^ World Religions and Social Evolution of the Old World Oikumene Civilizations: A Cross-cultural Perspective. N.Y.: Edwin Mellen Press, 2004.