Jump to content

Angstrom

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Angstrom (simboli Å) është njësi jashtë sistemit SI, që njihet botërisht. Kjo njësi shërben për të matur përmasat e atomeve, lidhjeve kimike, dhe është e barabartë me 1×10−10 m (0,1 nanometër) ose 1/10.000.000.000 metër.