Anilda Ibrahimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search


Anilda Ibrahimi ka lindur në Vlorë më 1972. Studioi për Letërsi në Fakultetin Histori-Filologjisë në Universitetin e Tiranës dhe më 1993 u largua nga Shqipëria, fillimisht në Zvicër dhe pastaj në Itali, në Romë ku jeton me familjen. Në Itali ka punuar në Komisionin Italian për Refugjatët ku është marrë me të drejtat e njeriut deri në 2003. Ka realizuar projekte kulturore, duke kuruar në veçanti antologjitë dhe përmbledhjet poetike të autorëve ballkanikë dhe mesdhetarë. Romani i saj i parë është "E kuqe si nusja", botuar nga Einaudi në vitin 2008, me të cilin është vlerësuar dhe me çmimet "Edoardo Kihlgren", "Corrado Alvaro", "Giuseppe Antonio Arena" etj. Më pas boton "Dashuria dhe rreckat e kohës". Në vitin 2012 botoi "Nuk është ëmbëlsi".