Ansonia (Connecticut)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ansonia
Qytet
Zyra e Postës në Ansonia
Zyra e Postës në Ansonia
Nofkat: 
Copper City (Qyteti Bakër)
Popullsia
 • Gjithsej18.732 (2.016)

Ansonia është qytet në Qarkun New Haven, Connecticut, SHBA. Ndodhet 16 km në veriperëndim të New Haven. Popullsia e qytetit ishte 19.249 më 2010.

Ansonia referohet si "Qyteti i Bakrës", është i njohur për historinë e saj të industrisë së prodhimit të makinës së rëndë në Luginën e Ulët Naugatuck.

Ansonia është vendlindja e kolonelit të Luftës Revolucionare Amerikane David Humphreys.

Kryetarët e Bashkisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Numri name Fillimi i Mandatit Fundi i Mandatit Gjatësia e Mandatit Political Party
1 Bartholomew, Arthur H.Arthur H. Bartholomew 1893 1895 &0000000000000002.0000002 vite Republikanë
2 Webster, ErwinErwin Webster 1895 1897 &0000000000000002.0000002 vite Demokratë
3 Burton, FranklinFranklin Burton 1897 1899 &0000000000000002.0000002 vite Demokratë
4 Hotchkiss, LockwoodLockwood Hotchkiss 1899 1901 &0000000000000002.0000002 vite Republikanë
5 Charters, StephenStephen Charters 1901 1905 &0000000000000004.0000004 vite Demokratë
6 Farrel, AltonAlton Farrel 1905 1906 &0000000000000001.0000001 vit Republikanë
7 Charters, StephenStephen Charters 1906 1912 &0000000000000006.0000006 vite Demokratë
8 Burton, FranklinFranklin Burton 1912 1914 &0000000000000002.0000002 vite Demokratë
9 Schumacher, JohnJohn Schumacher 1914 1916 &0000000000000002.0000002 vite Demokratë
10 Mead, JohnJohn Mead 1916 1926 &0000000000000010.00000010 vite Demokratë
11 Cook, MichaelMichael Cook 1926 1932 &0000000000000006.0000006 vite Demokratë
12 Hart, PeterPeter Hart 1932 1936 &0000000000000004.0000004 vite Republikanë
13 Nolan, AndrewAndrew Nolan 1936 1945 &0000000000000009.0000009 vite Demokratë
14 Nelligan, ThomasThomas Nelligan 1945 1948 &0000000000000003.0000003 vite Demokratë
15 Fitzpatrick, FrankFrank Fitzpatrick 1948 1952 &0000000000000004.0000004 vite Demokratë
16 Sheasby, WilliamWilliam Sheasby 1952 1956 &0000000000000004.0000004 vite Republikanë
17 Doyle, JosephJoseph Doyle 1956 1967 &0000000000000011.00000011 vite Demokratë
18 Hale, LesterLester Hale 1967 1969 &0000000000000002.0000002 vite Demokratë
19 Martin, JamesJames Martin 1969 1971 &0000000000000002.0000002 vite Republikanë
20 Sobin, SturgisSturgis Sobin 1971 1973 &0000000000000002.0000002 vite Republikanë
21 Adanti, MichaelMichael Adanti 1973 1977 &0000000000000004.0000004 vite Demokratë
22 Krueger, RichardRichard Krueger 1977 1977 &0000000000000001.0000001 vit Demokratë
23 Finnucan, JamesJames Finnucan 1977 1983 &0000000000000006.0000006 vite Demokratë
24 Menna, WilliamWilliam Menna 1983 1987 &0000000000000004.0000004 vite Republikanë
25 Clifford, ThomasThomas Clifford 1987 1991 &0000000000000004.0000004 vite Demokratë
26 Hallihan, ThomasThomas Hallihan 1991 1995 &0000000000000004.0000004 vite Demokratë
27 Valentine, NancyNancy Valentine 1995 1999 &0000000000000004.0000004 vite Republikanë
28 DellaVolpe, JamesJames DellaVolpe 1999 2013 &0000000000000014.00000014 vite Demokratë
29 Cassetti, David S.David S. Cassetti 2013 Në detyrë &0000000000000004.0000004 vite Republikanë

Gjithsej :

  • Demokratët : 17 (59 %)
  • Republikanët : 12 (41 %)

Klima[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Klima e qytetit karakterizohet me verë të nxehtë dhe dimër të ftohtë.

Departamenti i policisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Departamenti i policisë u themelua rreth vitit 1880 kur Ansonia ishte qytet i vogël në Qytezën e Derbit dhe Daniel Hayes u emërua shefi i parë i policisë së departamentit. Departamenti i policisë ndodhet në Rrugën Elm.[1]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]