Arkivi i Ulqinit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Seksioni Arkivor Ulqin (malaz. Arhivski odsjek Ulcinj) është themeluar më 1 shkurt 1993, si njësi punuese e Divizionit Arkivor të Tivarit nën sitemin e Arkivit Shtetëror të Malit të Zi. Statusin e Divizionit Arkivor e ka fituar më 19 janar 1999. Më 13 prill 2005, Divizioni Arkivor i Ulqinit e ndërroi emrin në Seksionin Arkvior të Ulqinit.[1]

Seksioni Arkivor ka 18 fonde arkivore, 5 fonde personale dhe familjare dhe 2 koleksione të dokumentave, gjithësej 273 metra meterial arkivor. Dokumenti më i vjetër është një regjistër shkollor i vitit 1922.[1]

Shiko dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]