Armand Bora

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Armand Bora, është regjisor shqiptar. Autor i shumë veprave dhe produksioneve në teatër, opera, kinema dhe televizion.

Eksperienca profesionale si regjisor

1994  “Ali pashë Tepelena”. (dramatizim)

“I gjalli me të gjallë”. (Përshtatje e Zi e me Zi nga Kristo Floqi)

“Tri mendje në ankand”. (Fituese e tre çmimeve në festivalin e teatrit 95’)

1995    “Dashuria e kapitenit” (Realizur në Teatrin e Kombësive Shkup, tekst  Resul Shabani)

“Kohë të përziera”. (Realizuar me kompaninë teatrore “Bardh & Zi”)

“Aziloidi dhe qyteti kundër minjve”. (Fituese e një çmimi në fest. e teatrit 95’. )

1996    “Me dyer të mbyllura”. (Realizuar në frëngjisht me komp. “Bardh & Zi”)

“Çjerrja e gjinkallave”. (Realizuar me komp. “Bardh & Zi”. Dramatizim i romanit Gjinkallat e vapës të Besnik Mustafaj).

“Rinoceronti”. (Bashkëpunim franko-shqiptar në teatrin e Vlorës)

1998    “Larg Otrantos”. (Bashkëpunim i Teatrit Kombëtar me teatrin e Vlorës)

“Qejfharami”. (Realizuar në teatrin e qytetit të Peshkopisë)

1999    “Ëndërr e një nate dimri”. (Në Teatrin Kombëtar)

“Ethet”. (Realizuar me aktorë francezë në teatrin e Varnës. Bullgari)

“Njeriu i borës”. (Realizuar në teatrin e Vlorës)

“Rubairat”. (Realizuar në teatrin e Rubairave)

2000    “Valixhet”. (Me komp”Bardh & Zi” në sallën Blu të GA.)

“Mbreti po vdes”. (Realizuar në Teatrin Kombëtar)

2001    “Dasma e Figaros”. (Në Teatrin e Operas dhe Baletit)

“Bohema”. (Në Teatrin e Operas dhe Baletit)

2002    “West side story”. (Në Teatrin e Operas dhe Baletit) 

2003    “L’elisire d’amore”. (Në Teatrin e Operas dhe Baletit)

2012    “Ditari i një ambasadori” (Në Teatrin e Vogël të Tiranës. Tekst i Besnik Mustafaj)

2014    “Ata hyjnë pa trokitur” (Realizuar në Teatrin e Metropolit, Tiranë)

2015    “Arturo UI” (Realizuar në Teatrin e Metropolit, Tiranë)

2016    “Individ” (Realizuar në Teatrin e Metropolit, Tiranë. Tekst i Artan Santo)

2016    “Qefharami ose Edipi sipas Ioneskos” (Në arenën e Cirkut Kombëtar)

2017   “Princi i vogël”. (Në Tetarin Kombëtar të Fëmijëve)

2018    “Udha e Qumështit” (Në teatrin “Skampa”. Elbasan)

2019    “ Norm dhe Ahmed” (Teatri Kombëtar, tekst  nga Alex Buzo)

2019    “ Zyrtarisht Beqare “  ( Teatri Skampa, tekst nga Alil Vardar)

Eksperienca si dramaturg.

“Ata hyjnë pa trokitur”

“Qejfharami, ose Edipi sipas Ioneskos”

“Eksperimenti”. (Fituese e çmimit të Ministrisë së Kulturës 05’)

“Udha e qumështit”

“Duke pritur Gobon”

“ Domino”

Eksperienca në kinematografi.

2001                “Valsi”  (Regjisor dhe skenarist i filmit)


Eksperienca në Televizion.

2000                “Çifti 2000” (regjisor dhe skenarist)Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]