Arrancar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Arrancar (破面 (アランカル), Arankaru) janë luftëtarë që morrën fuqi të Shinigami duke hequr maskat e tyre Hollow. Ata u paraqitën në anime dhe manga Bleach.

Paraqitja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Arrancar nën komandën e Aizenit kanë një temë standarde për veshjen e tyre. Uniformat e tyre përbëhen nga një xhaketë e bardhë, brez i zi, hakama e bardhë, tabi i zi dhe zōri i bardhë që mbajnë një ngjashmëri të kundërt me një zōri të Shinigamit; megjithatë uniformat e Arrancarëve shfaqin më shumë ndryshime sesa ato të veshura nga Shinigami.

Krijimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Arrancar janë rezultat i Hollows duke hequr maska e tyre. Megjithatë, një shtresë e mesme e Hollows duke hequr maskën e tyre nuk do të ishte një problem për Gotei 13. Ata që heqin maska e tyre do të duhej të ishin Gillian ose më të fortë. Pseudo-Arrancar nuk janë zhvilluar shumë gjatë dekadave të fundit. Sōsuke Aizen ishte i pari që krijoi një zbulim të madh; Aizen arriti të krijojë një Arrancar të plotë duke përdorur Hōgyoku.

Zhvillimi i fuqisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Numri që Arrancar (me numër 11 dhe më lart) nuk janë rendi i forcës së tyre, por më tepër rendi i lindjes së tyre. Së pari, nëpërmjet Hōgyoku, ata janë rilindur nga Hollows në Arrancar. Pastaj, sipas rendit në të cilin ata kanë lindur, u është caktuar një numër, duke filluar me njëmbëdhjetë.[1]

Zanpakutō[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Arrancar vulos bërthamat e aftësive të tyre në formën e një shpate. Është krejtësisht ndryshe nga ajo që Shinigami përdor. Kur lëshojnë vulën e Zanpakutō, ata lëshojnë fuqinë e tyre të vërtetë dhe formën e tyre të vërtetë.[2] Efikasiteti luftarak i një Arrancar me një Zanpakutō lëshuar është rritur disa herë gjatë. Prandaj, lëshimi i Zanpakutō nga një Arrancar është thjesht një rivendosje e përkohshme për veten e tyre të mëparshme, duke u dhënë atyre çdo pushtet që ka forma e tyre Hollow. Akti i lirimit quhet Resurrección, (帰刃 (レスレクシオン), Resurekushion; spanjisht për "Ringjalljen", japonisht për "Kthimi i Shpatës"), e cila është e aktivizuar me një frazë komande e ndjekur nga emri i shpatës. Një Resurrección e Espadës është pretenduar të jetë ndryshe nga ajo e një Arrancar normal.

Kuriozitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në versionin anglisht, kur ata i referohen ranget nuk përmendin numrat në spanjisht, por në anglisht.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Bleach Kapitulli 209, faqet 3-4
  2. ^ Bleach Kapitulli 204, faqet 10-11