Arsimi filozofik

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Arsimi filozofik është praktika e mësimdhënies dhe e mësimnxënies së filozofisë së bashku me kërkimet e ndërlidhura shkencore. Kjo nuk është filozofia e edukimit, e as studimi filozofik i arsimit në përgjithësi. Arsimi në këtë temë zakonisht ndahet në 4 faza kryesore: arsimi parashkollor (d.m.th. parafillor; p.sh. kopshti) dhe nivelet e arsimit fillor (p.sh. shkolla fillore), arsimi i mesëm i ulët (p.sh. shkolla e mesme e ulët) dhe niveli i arsimit të mesëm të lartë (p.sh. shkolla e mesme e lartë), niveli i arsimit terciar (i lartë) (p.sh. kolegji, universiteti) dhe niveli i arsimit post-terciar. Ndonjëherë faza e referuar si "post-sekondare jo-terciare" është përfshirë gjithashtu (në një mënyrë të ngjashme me nivelet ISCED) por jo të gjitha vendet ofrojnë studime të filozofisë në të gjitha nivelet dhe në shumë prej tyre nganjëherë praktikisht mungon e gjithë kurrikula.[1] [2] [3]

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Pfister, Jonas (2010). Fachdidaktik Philosophie. Bern: Haupt Verlag. f. 119 - 135. ISBN 3825233243. OCLC 612490530. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ Filosofia e Sociologia no Ensino Médio, Ministério da Educação.
  3. ^ Kasachkoff, Tziporah, red. (2004). Teaching Philosophy: Theoretical Reflections and Practical Suggestions. Rowman & Littlefield. ISBN 978-0-7425-1448-5. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)