Arusha e Madhe

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ursa Major ( /ˈɜrsə ˈmər/; ndryshe njihet si Arusha e Madhe) është një yjësi në qiellin e veriut. Emri latin do të thotë "Arusha e Madhe" që lidhet dhe është në kontrast të drejtpërdrejt me yjësinë që ka afër, Arusha e Vogël, Ursa Minor. Në antikitet kjo yjësi ishte njëra nga 48 yjësitë origjinale të listuara nga Ptolemeu, kurse tani është e treta prej yjësive më të gjera në mesin e 88 yjësive moderne.

Arusha e Madhe
Pamja e yjësisë