Automobili elektrik

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Një makinë elektrike është një makinë e cila punon me një ose më shumë motorë elektrikë, duke përdorur energjinë e ruajtur në bateritë që rimbushen. Makinat e para elektrike të përdorëshme u prodhuan në vitet 1880. [1] Krahasuar me makinat me motor me djegie të brendshme, makinat elektrike janë më të qeta, nuk kanë shkarkime dhe kanëemetime më të ulta në përgjithësi. [2] Karikimi i një makine elektrike mund të bëhet në stacione karikimi të ndryshme, të cilat mund të instalohen si në shtëpi private ashtu edhe në zona publike. [3]

  1. ^ Roth, Hans (mars 2011). Das erste vierrädrige Elektroauto der Welt [The first four-wheeled electric car in the world] (në gjermanisht). fq. 2–3.
  2. ^ "Reducing Pollution with Electric Vehicles". www.energy.gov (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 12 maj 2018. Marrë më 2018-05-12.
  3. ^ "How to charge an electric car". Carbuyer (në anglisht). Arkivuar nga origjinali më 23 prill 2018. Marrë më 2018-04-22.