Jump to content

BASF

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Logo

BASF AG (më parë: „Badische Anilin- & Soda-Fabrik AG“ sot firma është e regjistruar në regjistrin e tregut si shkurtesë) është për nga shitja dhe prodhimtaria një ndër kompanitë kimike më e madhe në botë. U formua më 6 prill të vitit 1865. Në mbarë botën ka rreth 104.000 nënpunës në 170 vende. Selia kryesore e kësaj firme gjendet në Ludwigshafen am Rhein. Branshet e kësaj ndërmarje janë në drejtimin e industrisë kimike, naftës dhe gazit. Në vitin 2009 sipërmarja bëri një investim prej 50,69 Mrd. € dhe përfitoi një fitim neto prej 1,41 Mrd €. Transakcionet e kësaj ndërmarje janë të shënuar në indeksin e DAX-it si dhe në bursën e New York-ut, Londrës dhe Zürich-ut.

 Commons: BASF – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale