Baltistika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Baltistika (Studimet baltike) është një fushë akademike multidisiplinare e cila merret me studimin e gjuhës dhe kulturës (historia, letërsia, folklori, mitologjia) së kombeve baltike. Baltistika ndahet në Lituanistikë, Letonistikë, Prusistikë, etj. Vëmendje e veçantë i kushtohet studimeve gjuhësore, sidomos protogjuhësisë baltike. Aktualisht ka rreth 30 qendra të Baltistikës, shumica e tyre me bazë në Evropë, Universiteti i Vilniusit konsiderohet të jetë qendra më e madhe dhe më aktive.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]