Jump to content

Banovina Primorska

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Banovina Primorska

Qarku i Bregdetit, Banovina Primorska ose Qarku Bregdetar (serbo-kroatisht: Primorska banovina, serbisht: Приморска бановина / Prrimorska banovina) ishte njësi administrative teritoriale gjatë Mbretërisë së Jugosllavisë.

Kryeqender administrative kishte Splitin. Është formuar në vitin 1929 dhe ka pushuar së ekzistuari në vitin 1939.


 
Rrethet "Banovina"Mbretërisë Jugosllave (1929-1941)
Stema e Mbretërisë Jugosllave

Danubi | Drava | Drina | Bregdetare (deri 1939) | Morava | Sava (deri 1939) | Vardari | Vrbasi | Zeta

Kroacia (nga 1939)  Qyteti i Beligradit