Jump to content

Banovina Zeta

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Banovina Zeta

Qarku i Zetës ose Banovina e Zetës (malazisht dhe serbo-kroatisht: Зетска бановина / Zetska banovina) ishte njësi administrative teritoriale gjatë Mbretërisë së Jugosllavisë.

Kryeqender administrative kishte Çetinjen. Ka përfshirë territorrin e sotëm të Malit të Zi, Dubrovnikun me rrethinë, një pjes të Hercegovinës, të Sanxhakut, të Kosovës dhe Metohisë (Rrafshin e Dukagjinit).


 
Rrethet "Banovina"Mbretërisë Jugosllave (1929-1941)
Stema e Mbretërisë Jugosllave

Danubi | Drava | Drina | Bregdetare (deri 1939) | Morava | Sava (deri 1939) | Vardari | Vrbasi | Zeta

Kroacia (nga 1939)  Qyteti i Beligradit