Benin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Benin, qytet në Nigeria, në anën veri-perëndim në delta e Nigerisë tek një lumë 90 kilometra nga gjiri detar i vogël Benin e gjirit detar i madh Guinea, 15,000 banorë (në vitin 1936). Një qendër për adminstratë dhe tregti. Benin ishte më parë kryeqytet në shtetin fuqishëm Benin që midis të tjerash e zhvilloi një art e lartë.