Benjamin Bloom

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Benjamin Bloom (21 shkurt 1913, Lansford, Pennsylvania – 13 shtator 1999, Chicago) psikolog amerikan i edukimit. Autor i Taksonomisë së objektivave edukative e njohur ndryshe edhe si Taksonomia e Bloomit.

Biografia[redakto | përpunoni burim]

Benjamin Bloom mësimet e para i morri në vendlindje, studimet për edukim (pedagogji) i kreu në Universitetin Shtetëror të Pensilvanisë ku edhe i vazhdoi studimet pasuniversitare dhe në vitin 1935 morri gradën akademike master. Studimet e doktoraturës dhe gradën akademike Ph.D. e morri në vitin 1942 në Universitetin e Çikagos. Punoi në departamentin e edukimit të Universitetit të Çikagos deri në vitin 1959.[1]

Vepra[redakto | përpunoni burim]

  • Bloom, Benjamin S. (1980). All Our Children Learning.
  • Bloom, Benjamin S. Taxonomy of Educational Objectives (1956) 1984.
  • Bloom, B. S. (ed). Developing Talent in Young People. (1985).[2]

Referenca[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ Ann Kovalchick, Kara Dawson.(2004).Education and Technology: An Encyclopedia ABC-CLIO. ISBN 1576073513 ISBN 9781576073513. pg. 67-69
  2. ^ Shih faqen në gjuhën angleze:Benjamin Bloom 8.05.2016.