Bernard Nikaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Bernard Nikaj ka lindur me 09/12/19 në Gjakovë. Në vitin 2006 ka mbaruar studimet themelore universitare në Universitetin e Prishtinës Fakultetin Ekonomik,Drejtimi Menaxhment dhe Informatikë,me note mesatare 8.27 dhe ka marur thirrjen Bachelor Menaxhment dhe Informatikë,Gjatë vitit shkollor 2007/2008 ka mbaruar në Londër "London School of economics and political Science" për "Analizë, Dizajn dhe Menaxhment të Sistemeve Informatike".Ka ndjekur trajnimet në Universitetin Veror të Prishtinës (2004), në Universitetin e Birminghamit (2002), në Institutin e Teknologjisë Telekomunikuese (2001-1002) dhe në Universitetin Amerikan në Bullgari në Blagojievgrad (2000).Fletë gjuhën angleze dhe serbokroate. Ka aftësi kompjuterike në perdorimin e sistemeve operative :Windows, Linux dhe Mac OS X.Njeh gjuhët programore:Java, PHP dhe HTML. Mund të shfrytëzojë softverët e bazave të të dhënave:Ms Acces, Ms SQL, MySQL dhe Oracle.Ka njohuri të punës së softverëve te rrhetave kompjuterike : CISCO Routing, CISCO IOS 12.0 dhe pakon office=it MS Office(Word,Exel,Power Point dhe Adobe Photoshop)

[1]Përmbledhje

Përvoja në sektorin publik, privat dhe joqeveritar. Përfshirë në projekte që punojnë për planifikimin dhe zbatimin e politikës në nivele strategjike dhe operacionale. Ka punuar në ndryshimet organizative, procesit të ri-inxhinierike . Përvojë të gjerë në menaxhimin e ndryshimeve komplekse në mjedise sfiduese.

Specialitetet:

Politika Publike, Zhvillimit Ekonomik, reforma e administratës publike, Menaxhimi i Financave Publike, E-qeveritare, Sistemet e informacionit

Përvoja:[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ministër[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qeveria e Kosovës , Ministria e Tregtisë dhe Industrisë

Shkurt 2014 - Të pranishëm ( 5 muaj ) Prishtinë, Kosovë

Pedagog[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Universiteti i Prishtinës , Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike

Tetor 2009 - Aktuale ( 4 vjet 9 muaj )

Pedagog në Menaxhimin e Projekteve dhe ndërmarrësi

Zëvendësministri[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qeveria e Kosovës , Ministria e Tregtisë dhe Industrisë

Maj 2013 - shkurt 2014 ( 10 muaj )

Këshilltar i Lartë Politik / Shef i Kabinetit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qeveria e Kosovës , Ministria e Tregtisë dhe Industrisë

Mars 2011 - maj 2013 ( 2 vjet 3 muaj ) Prishtinë

Këshilltar Financave Publike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tribal HELM

Janar 2010 - Mars 2011 ( 1 year 3 muaj ) Prishtinë

Angazhimi afat të shkurtër në një numër të projekteve :

- Projekti i Investimeve BE - Publike në Departamentin e Buxhetit të Ministrisë së Financave

- Përmirësimi i Qeverisjes Publike dhe Kontrollet e Brendshme të Projektit ( KBFP ) - angazhuar në përgatitjen e një Letër menaxhimin e ndryshimeve për futjen e kontrolleve të menaxhimit financiar dhe në Qeverinë e Kosovës .

Këshilltar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Projekti FRIDOM

Gusht 2008 - Qershor 2010 ( 1 vit 11 muaj )

Kryer shqyrtimi i funksionalitetit të Financave Publike dhe portofolet e zhvillimit ekonomik të Qeverisë së Kosovës . Ka punuar mbi planet strategjike zhvillimore për Ministrinë e Shëndetësisë , si dhe rishikimet funksionale për Ministrinë e Punës dhe Mirëqenies Sociale . Input dhënë në rishikimin horizontal të sistemeve E - qeveritare dhe Whole e Qeverisë raportet .

Konsulent kombëtar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

UNDP

Janar 2010 - Mars 2010 ( 3 muaj )

Përgatitur kapitullin e vendit të Kosovës për edicionin e 2-të i " E- qeverisje dhe shfrytëzimin e TIK në EJL " Raportin .

Booz Allen Hamilton

Konsulent[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Booz Allen Hamilton

Janar 2010 - Shkurt 2010 ( 2 muaj )

Në kuadër të Projektit të financuar USAID KPEP-i ka punuar në studimin paraprak mbi krijimin dhe funksionimin e një TIK Biznes inkubator .

Pantheion Evropian Integration

Partner[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Integrations Evropian Pantheion

Nëntor 2008 - Dhjetor 2009 ( 1 vit 2 muaj )

Përfitimet Sociale Këshilltar Model[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Asistencë Teknike për MLSD në Kirgistan

Tetor 2008 - Qershor 2009 ( 9 muaj )

Zhvilluar modele matematikore për të vlerësuar ndikimin social dhe fiskal i të drejtave sociale programet e reformave të Qeverisë së Kirgistanit .

Konsulent i Financave Publike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Projekti i Investimeve Publike , Faza II në Ministrinë e Ekonomisë dhe Fianance

Prill 2007 - Mars 2009 ( 2 vjet )

Konsulent publik i Financave dhe Sistemeve të Informacionit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Projekti i Investimeve Publike , Ministria e Ekonomisë dhe Financave , Kosovë

Janar 2006 - Dhjetor 2006 ( 1 vit )

Konsulent ne sitemin buxhetor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Projekti BDMS , Ministria e Ekonomisë dhe Financave

Mars 2004 - janar 2006 ( 1 vit 11 muaj )

Konsulent ne sistemet e informacionit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Projekti i sitemit te informacionit ne shendetsi , Ministria e Shëndetësisë , Kosovë

Gusht 2002 - mars 2004 ( 1 year 8 muaj )

Këshilltar Reforme ne Sektorin Shëndetësor[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bernard Bryn Ndërkombëtare

Janar 2001 - Gusht 2002 (në 1 vit 8 muaj ) Prishtinë

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

[2]

  1. ^ al.linkedin.com
  2. ^ "Ambasada e Republikës së Kosovës në Bruksel". |first1= i mungon |last1= (Ndihmë!); Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)