Besimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Besimi në botën shkencore ka të bëjë me qëndrueshmërinë në teknikat e matjeve. Ajo ka të bëjë me përmasën me të cilën rezultati që arrihet prej matjes së një personi në një kohë të parë është i njëjtë me rezultatin e matjes të përsëritur nga një person dhe kohë të dytë. Besueshmëria përbën një nga cilësitë më të rëndësishme të teknikave të matjeve shkencore.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Pettijohn, Terry F., Psikologjia një hyrje konçize, 1996, Tiranë.

Shiko edhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]