Beteja e Devesë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Aliu dhe Aisheja në Betejën e Devesë

Beteja e Devese (arabisht: مَعْرَكَة اَلْجَمَلِ, romanizuar: Maʿrakat al-Jamal) u zhvillua jashte qytetit te Basras, Irak ne 656 e.s. Beteja u luftua nga forcat e ushtrise se katert te kalifit Ali dhe nga ushtria rebele nen drejtimin e Aishes, Talhas dhe Zubejrit.