Beteja e parë e El Alamein-it

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Këmbësoria britanike mban një pozicion mbrojtës me thasë rëre pranë el-Alamein, 17 korrik 1942.

Beteja e pare e El Alamein-it (1-27 korrik 1942) ishte nje beteje e fushates se Shkretetires Perendimore e Luftes se Dyte Boterore, e luftuar ne Egjipt ndermjet forcave te Boshtit (gjermane dhe italine) te ushtrise afrikane te panzer-ave - qe perfshin Korpusin e Afrikes nen Marshallin e Fushes Ervin Romel - dhe forcave aleate (te Perandorise Britanike dhe Komonuelthit) te Ushtrise se Tete nen Gjeneralin Klod Okinlek.