Bosanski Petrovac

Coordinates: 44°33′N 16°22′E / 44.550°N 16.367°E / 44.550; 16.367
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bosanski Petrovac (Cirilik: Босански Петровац) është një qytet dhe komunë në perëndim të Bosnjës dhe Hercegovinës. Qyteti dhe komuna janë pjesë e Federatës së Bosnje dhe Hercegovinës dhe Una-Sana Kantonit.

Vendbanimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

• Bara • Bjelaj • Bjelajski Vaganac • Bosanski Petrovac • Bravski Vaganac • Brestovac • Bukovača • Bunara • Busije • Cimeshe • Dobro Selo • Driniq • Janjila • Jasenovac • Kapluh • Klenovac • Koluniq • Krnja Jela • Krnjeuša • Llastve • Medeno Pole • Orashko Bërda • Oshtrelj • Podsrnetica • Prkosi • Rashinovac • Revenik • Risovac • Skakavac • Smoljana • Suvaja • Vedro Polje • Voxhenica • Vranovina • Vrtoče.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Koordinatat: 44°33'N 16°22' / 44.550°N 16.367°D / 44.550; 16.36744°33′N 16°22′E / 44.550°N 16.367°E / 44.550; 16.367