Bujar Kasmi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bujar Kasmi lindi në qytetin e Tiranës19 janar 1953. Shkollën e mesme e ka kryer në qytetin e lindjes Tiranë. Kryen studimet e larta në Institutin e Kulturës Fizike "Vojo Kushi" në vitin 1976. Nga viti 1970-1980 ka qenë futbollist profesionit me "17 Nëntorin dhe KF Luftëtarin". Në vitet 1992-2000, ka kryer mjaft kurse kualifikuese te UEFA-s si trajner futbolli disponon Licensen UEFA A. Në vitet 1995-2001, ka qenë trajner i kombëtareve të moshave U-17, U-18 dhe U-21. Nga viti 2002 Shef i Komisionit të Shkencës dhe Teknikës pranë FSHF-së. Nga viti 2002 mban titullin Asisent Profesor Doktor. Nga viti 2002, është Zëvendës President dhe Anëtar i Komitetit Ekzekutiv i Federatës Shqiptare të Futbollit. Nga viti 2005 është Delegat Zyrtar i ndeshjeve i UEFA-s në evenimentet ndërkombëtare.