ColdFusion

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Adobe ColdFusion
ZhvilluesAdobe Systems
Versioni i parë1995
Versioni i fundit7.0.2 / June 28, 2006
Version pasues8 (Public Beta) / May 2007
Sistemi operativWindows, Linux, UNIX, Macintosh
Gjuhët e mundshmeen
Përdoret përApplication server
LicencaProprietary
Faqja zyrtarehttp://www.adobe.com/products/coldfusion/

ColdFusion është një framework që shërben si "programë server" (ang. application server) dhe zhvillim i software i përdorur për zhvillimin e programeve kompjuterik gjeneral, dhe sidomos web site dinamik. Në këtë fragment, ColdFusion i ngjan produkteve di Microsoft ASP.NET ose Java.