Cosecharás tu siembra

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Renzo e Lucia titulli origjinal "Cosecharàs tu siembra" është një telenovelë e prodhuar në vitin 1991Argjentina, me 120 seri me nga 50 minuta secial.

Premiera ishte me 8 prill 1991.

U transmetua edhe ne Itali nga Rete4 në vitet 1992 deri 1993 dhe pastaj me rrjete lokale me emrin "Un amore impossibile" (Dashuri e pamundur). Dy personazhet janë Renzo e Lucia, kurse në versionin origjinal Giuliana e Luca interpretuar nga Osvaldo Laport e Luisa Kuliok. Historia zhvillohet në Itali, në Sicilia. Tregon tema sociale shumë të rëndësishme si mafia. Çdo gjë është xhiruar në Argjentinë, duke ndërtuar pjesë peizazhi tamam si në Sicilia.

Sigla e hapjes është muzika "Caruso" nga Lucio Dalla dhe kënduar nga I Ricchi e poveri. Në 1991 fiton çmimin Martín Fierro si telenovela më e mirë.

Regjisor : Jorge Álvarez dhe Juan David Elicetche, si dhe skenariste María Victoria Menis dhe Juan Marín.

Luisa Kuliok................. Lucia Nicosia (Giuliana Spadaro)

Osvaldo Laport............ Renzo (Luca Vanzini)

Lautaro Murua............. Don Carmine Nicosia

Virginia Lago................Rosalia Vanzini

Ignacio Quiroz............. Ettore Vanzini

Jorge Marrale.............. Nicola (Venazo Scotti di Velletra)

Rita Terranova............. Angela (Angélica Brusco)

Hilda Bernard...............Elisabetta di Velletra

Edda Bustamante........Narella Colucci

Susana Lanteri............ Sofia Ucello de Spadaro

Ernesto Larrese...........Sergop de Montezemo

Jean Pierre Noher........Gaetano Brambilla

Lita Soriano.................. Maria Brusco

Leopoldo Verona.........Tulio Scotti

Norberto Díaz............... Vittorio Spadaro (Vittorio Nicosia)

Alejandra Abreu........... Lucia Notaro

Franklin Caicedo..........Arísitdes Brusco