Dhimitër Shtëmbari

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Dhimitër Shtëmbari
Emri Dhimitër
Mbiemri Shtëmbari
Lindur më 24 shtator 1945
Lindur në Pirrë, Lushnjë
Kombësia shqiptare
Shtetësia shqiptare
Profesioni albanologë, gazetar

Dhimitër Shtëmbari (Pirrë, 24 shtator 1945) është një autor shqiptar.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

U lind në Pirrë të rrethit të Lushnjës, në gjirin e një familjeje të njohur atdhetare. Në vitin 1967 mbaroi Fakultetin e Gjuhë-Letërsisë të Universitetit Shtetëror të Tiranës. Viteve 1967-1970 ka qenë nëndrejtor i shkollës së Mesme të Bashkuar të Gorresë, të rrethit të Lushnjës ; ndërsa viteve 1970-1972 ka qenë drejtor i shkollës 8-vjeçare të Kosovës së Vogël, të po këtij rrethi.

Duke filluar nga korriku i vitit 1972 e deri në korrikun e vitit 1987 ka qenë redaktor në gazetën "Shkëndija" të rrethit të Lushnjës, ndërsa nga kjo kohë e deri në korrik të vitit 1991, ka qenë redaktor në gazetën "Tirana" të rrethit të Tiranës. Gjatë këtyre viteve i janë akorduar tri dekorata nga ish-Presidiumi i Kuvendit Popullor.

Gjatë vitit 1991, ka qenë themelues dhe kryeredaktor i gazetës "ALBANIA", organ i Partisë Ekologjike Shqiptare. Gjatë vitit 1992 ka qenë bashkëthemelues dhe drejtues i bordit botues të gazetës së pavarur " Jehona".

Duke filluar nga viti 1993 e deri më sot ka qenë sekretar kolegjiumi dhe, më pas e deri më sot, z/kryeredaktor i gazetës "Kushtrim brezash", botim i Organizatës së Veteranëve të LANÇ-it. Që nga viti 2001 është edhe kryeredaktor i gazetës së përmuajshme "Peza", organ i Shoqatës Patriotike Kulturore "Myslym Peza".

Ndërkohë është redaktor i mbi 80 romaneve, vëllimeve me tregime e me poezi, librave historikë etj.

Burimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • "Kadri Mahmud Shametaj treçerek shekulli në këmbë", Dr. Zihni Haskaj, Bektash Zite.