Diagramat e Fajmanit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ne fiziken teorike, Diagramat e Feynmanit jane disa skema matematikore qe shpjegojne sjelljen e grimcave nen atomike. Keto diagrame jane supozuar nga Richard Feynman ne vitin 1948. Keto skema jane shume te nevojshme per mekaniken kuantike dhe jane mjaft te perdorura ne Akseleruesin e Grimcave te CERN ne Gjeneve.[1]

  1. ^ http://en.wikipedia.org/wiki/Feynman_diagram