Diagrami Hertzsprung-Rassell

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Dagrami Hertzsprung-Rassel, i njohur më mirë si Diagrami H-R, ësht një grafik, me dy linja x dhe dy linja y, në të cilin janë klasifikuar yjet në bazë të temperaturës e sipërfaqes, madhësisë absolute, shkëlqimit dhe, klasës spektrore, i shpikur nga astronomi danezë Ejnar Hertzsprung, dhe astronomi amerikanë Henry Norris Russell, nga të cilit mer emrin.