Diskutim:Koha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Koha është kapja e ndërgjegjes njerëzore e rendit në shfaqjen e ngjarjeve. Si mund të jetë kapja e ndërgjegjes me orë???

Nejse, nëse hymë me thellë atëherë rrjedhë: Koha është kapja e

... një funksion i aftësisë njerzore për të përvetësuar diturinë ose
... dhuntia e vetëgjykimit, ndjenjës së pendimit dhe e keqardhjes kur ne bëjmë gjëra që janë kundër normave tona morale. Ndjenja të tilla nuk arrihen nga mendja, megjithëse ato mund të shkaktojnë që ne të "shqyrtojme ndërgjegjen tonë" dhe t´i rishikojmë këto norma morale, ose ndoshta të arrijmë të shmangim përsëritjet e sjelljeve . ose
... një shkallë e veçantë e vetëdijes njerzore, që na shtyn, madje na detyron, nga shkaqe etike dhe morale të kryejmë ose jo veprime të caktuara. ... e rendit në shfaqjen e ngjarjeve.

Për këtë si ka qenë duhet lënë dhe punuar në përmisimin ashtu që të marrë formën e përkufizimit.

Me dukurinë kohë nënkuptohen intervalet e ndryshmeve në natyrë, të cilat ndahen në të kaluaren, të tashmen dhe të ardhmen...

Propozim i imi: Koha është dukuri natyrore me të cilën nënkuptohet tërsia e intervaleve të përkufizuara të cilat ndahen në të kaluaren, të tashmen dhe të ardhmen...

Përkufizimi si kapja e ndërgjegjes njerëzore e rendit në shfaqjen e ngjarjeve është i futur në përkufizimin "dukuri natyrore e cila paraqitet si tërsin e inervaleve". Cilat intervale janë ato ajo është tjetër punë, për komunikim (ko-ordinim të këtyre intervaleve) në gjuhen shqipe vlenë :Intervali kohorë i cili nevojitet saktësishtë për 9 192 631 770 perioda, për kalimin e atomit të elementit kimik 133Cs nga një nivel në tjetrin.--Hipi Zhdripi 16 Tetor 2007 02:27 (UTC)

Upsss!!! Koha si përmasë mund të matet me lloj-lloj intervali varsishtë se kush i përkufizon ato intervale.

Koha dhe Hapsira???[redakto tekstin burimor]

fizikë, koha dhe hapësira njihen si madhësi themelore. Qitu nuk nimon mo shkolla jeme : http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Zeit_Pendel.png. Ose njona ose tjetra. Ose hapsira ndryshon brenda kohës ose koha ndryshon brenda hapsirës. Mu po më doket koha ndryshon brenda hapësirës (brenda hapsirës elementet e saj i ndërrojnë vendet, këtyre ndryshimeve ju thojmë kohë dhe pasi që koha pa hapsirë nuk ka kuptim e hapsira pa kohë ka, koha është brenda hapsirës). Ai tipi e paska harru që hapsira paraqitet në 3 dimesinone e dimensionin e katërt saktësisht syrin (realitetin) e njeriut e paska harru edhe ai gjendet në hapsirë. Tu menu me studime të komplikume ka harru që përsipri hunës e ka zgjidhjen.--Hipi Zhdripi 16 Tetor 2007 02:57 (UTC).

Upsss!!!Veq kqyri qysh pi shika tipi goglat, petejka. hahahahha--Hipi Zhdripi 16 Tetor 2007 03:01 (UTC)

Lexo përshkrimin e fotografis në tekst: Schwingungsphasen eines Pendels zu verschiedenen Zeiten. In dieser Darstellung des Geschehens findet kein Fließen der Zeit statt. Kuj po ithotë ai Pendel, vizatimit të pendles a? Kuj po i thotë faza, intervaleve a? Koha është e rrjedhëshme sepse aty poshtë e ka ja ka qitë një vijë (ashtu e shpjegon po mundohet tipi mi shpjegu kohën) tani si dëshirojmë ta përkufizojmë intervalin me informatat e marrura nga instrumenti për mi hunë që e ka ajo është punë tjetër. Por për me u marr veshë nërmjet veti njerzit e mençur kanë thonë: Intervali kohorë i cili nevojitet saktësishtë për 9 192 631 770 perioda, për kalimin e atomit të elementit kimik 133Cs nga një nivel në tjetrin e na ju kina besu edhe folim nërmjet veti me sekunda, minuta e qishtu.--Hipi Zhdripi 16 Tetor 2007 03:14 (UTC)