Jump to content

Dita Botërore pa Duhan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dita Botërore pa Duhan është një ditë që i kushtohet luftes kunder duhanit. Mbahet qe prej 1987 çdo 31 maj. Çdo herë ka një temë të vecantë, për shembull në 2007 iu kushtua mjedisëve të brendeshëm pa duhan. Me rastin e kësaj dite Maksim Cikuli ish ministër i shendetesise dhe Roland Shuperka pika fokale kombëtare për kontrollin e Duhanit e Organizates Boterore te Shendetesise morën nje çmim që i njeh puen që sëbashku ata kanë bërë për ratifikimin e Konventes Korinze te Kontrollit të Duhanit dhe miratimin e Ligjit "Per mbrojtjen e Shendetit nga Produktet e Duhanit".