Jump to content

Doboj East

Coordinates: 44°44′00″N 18°11′20″E / 44.7333°N 18.1889°E / 44.7333; 18.1889
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Doboj East (Doboj, Istok/Добој Исток) është një komunë e vogël në Kantonin e TuzlësFederatës së Bosnje dhe Hercegovinës. Ajo u krijua pas marrëveshjes së paqes së Dejtonit në vitin 1998 prej ndarjes nga komuna Doboj.

Komuna[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ajo përbëhet nga komunitetet lokale si Lukavica Rijeka, Staniq Rijeka, Klokotnica, Velika Brijesnica dhe Mala Brijesnica.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Doboj Lindje ndodhet në mes të komunave të Graçanicës dhe Dobojit, në anën e majtë të lumit Spreča, në luginën e rrethuar nga mali Trebava. Kjo është kryesisht një komunë rurale, e populluar dendur dhe ka një shlallë të lartë të lindshmërisë.

Historiku[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Zona e sotme e Dobojit Kindor, ishte e populluar që nga mesjeta, dhe sipas disa dokumenteve të shkruara vendbanimet Brijesnica Mala dhe Klokotnica për herë të parë janë përmendur në vitin 1528 ndërsa Lukavica dhe Staniq Rijeka në vitin 1533.

Ekonomia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Industrite kryesore në Doboj Lindje janë ajo e bujqësisë, të tekstilit dhe të industrisë ushqimore.

Turizmi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shumica e turistëve vijnë në Doboj Lindje për gjueti, peshkim dhe aventurë turizmi.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Koordinatat: 44°44'00"N 18°11'20"V / 44.7333°N 18.1889°D / 44.7333; 18.188944°44′00″N 18°11′20″E / 44.7333°N 18.1889°E / 44.7333; 18.1889