Doktori

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Doktori (lat. docere - arsej, mësoj dikë; dhe doctus - "i arsyer", pra doctore - arsimtar, mësues) në gjuhën shqipe është një emër që zakonisht u jepet mjekëve por, është edhe një titull që përdoret në akademi, shkencë, filozofi, drejtësi, teologji etj.