Dorina Pojani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dorina Pojani është urbaniste dhe autore shqiptare. Aktualisht pedagoge e planifikimit urban në Universitetin e Queensland, Australi. Ajo është autore dhe editore e librave Urbanistika në ekonominë e tregut dhe TRAFIK! Pushtimi i Tiranës nga automjetet (dhe si të çlirohemi) botuar në Tiranë pas vitit 2000.

Edukimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • 1998-2003, Arkitekturë, Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës, Universiteti Politeknik i Tiranës
  • 2004, Student masteri vizitues, Fakulteti i Arkitekturës St Lucas, Universiteti Katolik i Leuven, Bruksel, Belgjikë
  • 2003-2005, Master në Planifikim Urban, Kolegji i Dizajnit, Artit, Arkitekturës dhe Planifikimit, Universiteti i Cincinatit, USA.
  • 2009, Student doktorature vizituese, Universiteti i Kalifornisë, Los Angeles
  • 2007-2010, PhD në Planifikim Urban, Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës, Universiteti Politeknik i Tiranës
  • 2012-2014, Post-doktoraturë, Fakulteti i Arkitekturës dhe Planifikimit Urban, Universiteti i Teknologjisë së Delft, Hollandë

[1]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]