Dragoslav Mihailović

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mihailoviq në 2022

Dragosllav Mihailloviq (serbisht: Драгослав Михаиловић Dragoslav Mihailović, l. 17 nëntor 1930, Ćuprija, Jugosllavi - v. 12 mars 2023, Beograd, Serbi) ishte një shkrimtar serb.

Mihailloviqi u diplomua për letërsi jugosllave në Universitetin e Beogradit në vitin 1957 dhe ishte anëtar i Akademisë Serbe të Shkencave dhe Arteve që nga viti 1981. Në vitin 1950 arrestohet dhe më pas burgoset 15 muaj në Goli Otok.

Dragosllav Mihailloviqi jetonte në 2022.

Mihailloviqi jetonte në Beograd. Ai vdiq më 12 mars 2023, në moshën 92 vjeçare.