Jump to content

Dublimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dublimi ose sinkronizimi është akti i të zëvendësuarit një kolonë zanore me një tjetër kolonë zanore të sinkronizuar, shpeshherë për qëllimet e përkthimit të një vepre në gjuhën lokale (lokalizimi), ose për korrigjimin e gabimeve në një inçizim (njohur edhe si ADR).

filma dhe seria bëhet fjalë për përkthimin e një filmi dhe sinkronizimin e lëvizjeve të gojës me zërin në gjuhën në të cilën filmi përkthehet.

Ky artikull në lidhje me një aktor është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.