Ejakulimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ejakulimi apo Derdhja është përjashtimi i një lëngu biologjik, në afrim apo në momentin e orgazmës gjatë një marrëdhënie seksuale, një masturbimi, apo gjatë një ëndërra erotike). Tek meshkujt, ejakulimi është i përbërë nga sperma dhe nga lëngu seminal, kurse tek femra, është një lëng i sekretuar nga gjëndrat skene.