Jump to content

Ejakulimi i femrës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ka prova thelbësore që gjëndra Skene është burimi i derdhjes femërore.

Ejakulimi i femrës apo femëror karakterizohet si një nxjerrje e lëngjeve nga gjëndra Skene në fundin e poshtëm të uretrës gjatë ose para një orgazme. Ejakulimi i femrës është fiziologjikisht i ndryshëm nga mospërmbajtja koitale, me të cilën ndonjëherë ngatërrohet.

Ka pasur pak studime mbi ejakulimin e femrave. Dështimi për të miratuar përkufizime të përbashkëta dhe metodologji kërkimore nga komuniteti shkencor ka qenë kontribuesi kryesor në këtë mungesë të të dhënave eksperimentale. Hulumtimi ka vuajtur nga pjesëmarrës shumë të përzgjedhur, studime të ngushta të rasteve ose madhësi shumë të vogla të kampionit, dhe rrjedhimisht ende nuk ka prodhuar rezultate të rëndësishme. Pjesa më e madhe e hulumtimit në përbërjen e lëngut fokusohet në përcaktimin nëse është, apo përmban, urinë. Është e zakonshme që çdo sekret që del nga vagina dhe lëngu që del nga uretra gjatë aktivitetit seksual të referohet si ejakulat femëror, gjë që ka çuar në konfuzion të konsiderueshëm në literaturë.

Nëse lëngu sekretohet nga gjëndra Skene përmes dhe rreth uretrës ka qenë gjithashtu një temë diskutimi; ndërsa burimi i saktë dhe natyra e lëngut mbeten të diskutueshme në mesin e profesionistëve mjekësorë dhe janë të lidhura me dyshimet mbi ekzistencën e pikës G, ka prova thelbësore që gjëndra Skene është burimi i ejakulimit femëror. Funksioni i ejakulimit femëror, megjithatë, mbetet i paqartë.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]