Emri (kthjellim)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Fjala Emri në gjuhen shqipe mund të nën kuptojë:

Fjalë ose grup fjalësh[redakto | redakto tekstin burimor]

Emri qëndronë për: Fjalë ose grup falësh, me të cilat quhet një njeri, një kafshë, një send, një dukuri, një vend, etj., për të veçuar ose për të dalluar atë nga një tjetër a nga të tjerët.[1]

Gjuhë[redakto | redakto tekstin burimor]

Emri qëndronë për: Pjesë e ndryshueshme e ligjëratës, që shënon një qenie a një sendë dhe që ka gjini, numra a rasa.[1]

Fjalëformuesen Emër-[redakto | redakto tekstin burimor]

Emër është një fjalë formuese e disa fjalëve të përbëra që kanë kuptimin të lidhur ngusht me fjalën Emri

Shpjegim
Kjo faqe bën kthjellimin e shprehjeve ose të titujve që për bazë kanë fjalën e përbashkët.

Kuptim i figurshëm[redakto | redakto tekstin burimor]

Emri qëndronë për: një titull, mirënjohje, lëvdatë.

Burimi i të dhënave[redakto | redakto tekstin burimor]

  1. ^ a b Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980
Shpjegim
Kjo faqe bën kthjellimin e shprehjeve ose të titujve që për bazë kanë fjalën e përbashkët.