Enkeleda Ristani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Enkeleda Ristani. Ka lindur ne Fier ne 13 gusht 1974. Ka mbaruar shkollën fillore e të mesme po në Fier. Origjina e saj është nga Përmeti. Që në fëmijërinë e saj të hershme poezia dhe letërsia kanë qenë dhe mbeten pasioni i saj i jetës. Poezitë e Enkeledës bien në sy, për botën e madhe shprehëse dhe temat e fuqishme të marrdhënieve shpirtërore. Autore e tre librave me poezi: Perënditë vishen me mjegull; Nesër është e vona ime dhe E di, Gyter?