Eqrem Kryeziu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Dr. Eqrem Kryeziu
Emri Eqrem
Mbiemri Kryeziu
Lindur më 15 shkurt 1948
Lindur në Pagarushë, Malishevë
Kombësia shqiptare
Shtetësia kosovare
Profesioni shkrimtar, filolog

Eqrem Kryeziu lindi më 15 shkurt të vitit 1948 në Pagarushë, në komunën e Malishevës, Kosovë, është politikan dhe profesor i letërsisë shqipe, doktoroi në vitin 2007 në shkenca filologjike në Universitetin e Prishtinës.

Që nga themelimi i LDK-së në Kosovë dhe deri në kuvendin e tretë zgjedhor të degës ka qenë Kryetar i Degës së saj në Prizren. Pas zgjedhjeve të vitit 1998 është zgjedhur anëtar i kryesisë ndërsa pas atyre të vitit 2006 është zgjedhur nënkryetar i parë i LDK-së në Prishtinë. Përndryshe që nga viti 1972 Eqrem Kryeziu ishte i angazhuar në arsim.

Në vitin 2006 ai ishte kryetar i komunës së Prizrenit


Mirënjohjet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]