Jump to content

Komuna e Malishevës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ky artikull merret me Komunën e Malishevës. Për qytetin e Malishevës shiko në faqen përkatëse.

Pozita e komunës së Malishevës në hartën e Kosovës

Komuna e Malishevës është një komunë në Kosovë, ndodhet në rrethin e Prizrenit ndërsa selia administrative e komunës është qyteti i Malishevës.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Komuna e Malishevës ndodhet në pjesën qendrore të Kosovës. territori i komunës kufizohet me Drenasin në verilindje, Lipjanin në lindje, Suharekën në juglindje, Rahovecin në jug-perëndim dhe Klinën në veriperëndim. Ka gjithsej 43 fshatra në komunë. Zona e përgjithshme e komunës ka një sipërfaqe prej 361 km². Së bashku me komunat e Prizrenit, Suhareka, Mamushës dhe Sharrit (Dragashit), formon rrethin e Prizrenit.

Popullsia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Regjistrimi i vitit 2011 tregoi 54.613 banorë në komunën e Malishevës, 54.501 (99.79%) prej të cilëve ishin shqiptarë, 31 (0.06%) nga të cilët ishin romë dhe ashkali, dhe 15 (0.03%) nga të cilët ishin boshnjakë , 8 banorë i u përkisnin kombësive të tjera dhe 58 nuk kanë dhënë asnjë përgjigje në lidhje me kombësinë.

Regjistrimi 1948 1953 1961 1971 1981 1991 2011
Banorët [1] 17355 18528 21646 28681 36808 47817 54613

Vendbanime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Territori i komunës së Malishevës përmban gjithsej 44 vendbanime.

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Tim Bespyatov. "Kosovo censuses". Population statistics of Eastern Europe (në anglisht). Marrë më 2017-11-04.
Stema e shtetit
Deklarata Kushtetuta Republika e Kosovës SHPK TMK
Gjykata Kuvendi Kryetari Qeveria Shërbimet
Komunale : Artana  · Dardana  · Deçani  · Sharri  · Drenasi  · Ferizaj*  · Fushë Kosova  · Gjakova*  · Gjilani*  · Graçanica  · Hani Elezit**  · Burimi  · Juniku  · Kaçaniku  · Klina  · Kllokoti  · Albaniku  · Lipjani  · Malisheva  · Mamusha  · Mitrovica*  · Kastrioti  · Parteshi  · Peja*  · Podujeva  · Prishtina*  · Prizreni*  · Rahoveci  · Ranillugu  · Shtërpca  · Shtime  · Skënderaj  · Theranda  · Vitia  · Vushtrria  · Zubin Potoku  · Zveçani
Rajonale : Gjakova ·  Gjilani · Mitrovica · Peja · Prizreni · Prishtina · Ferizaj