Jump to content

Komuna e Ranillugut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ky artikull merret me Komunën e Ranillugt. Për qytezën e Ranillugut shiko në faqen përkatëse.

Pozita e komunës së Ranillugut në hartën e Kosovës

Komuna e Ranillugut është një komunë në Kosovë që ndodhet në rrethin e Gjilanit ndërsa selia administrative e komunës është Ranillugu. Sipas një vlerësimi nga viti 2016, 3.831 njerëz jetojnë në këtë komunë.

Komuna e Ranillugut ndodhet në juglindje të Kosovës. Kufizohet në veriperëndim me komunën e Artanës, në verilindje me komunën e Dardanës, në juglindje me komunën e Bujanocit dhe në jugperëndim me komunën e Gjilanit. Zona komunale ka një sipërfaqe të përgjithshme prej 78.5 kilometrash katrorë. Bashkë me komunat e Dardanës, Artanës, Vitisë, Parteshit dhe Gjilanit formon Rajonin e Gjilanit.

95.6% e popullsisë së komunës janë serbe. [1] Shumica e popullsisë (95.7%) i përkasin Kishës Ortodokse, pakica më e madhe fetare janë muslimanët, të cilët përbëjnë 4.2% të popullsisë.

  1. ^ MUNICIPAL PROFILE: RANILUG (në anglisht).
Stema e shtetit
Deklarata Kushtetuta Republika e Kosovës SHPK TMK
Gjykata Kuvendi Kryetari Qeveria Shërbimet
Komunale : Artana  · Dardana  · Deçani  · Sharri  · Drenasi  · Ferizaj*  · Fushë Kosova  · Gjakova*  · Gjilani*  · Graçanica  · Hani Elezit**  · Burimi  · Juniku  · Kaçaniku  · Klina  · Kllokoti  · Albaniku  · Lipjani  · Malisheva  · Mamusha  · Mitrovica*  · Kastrioti  · Parteshi  · Peja*  · Podujeva  · Prishtina*  · Prizreni*  · Rahoveci  · Ranillugu  · Shtërpca  · Shtime  · Skënderaj  · Theranda  · Vitia  · Vushtrria  · Zubin Potoku  · Zveçani
Rajonale : Gjakova ·  Gjilani · Mitrovica · Peja · Prizreni · Prishtina · Ferizaj