Komuna e Prishtinës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Prishtina është kryeqyteti dhe qyteti më i madh i Republikës së Kosovës. Qyteti është bashkësi dhe kryeqendra e Qarkut të Prishtinës. Bashkia e Prishtinës ka një popullsi prej 233.105 banorësh sipas regjistrimit të popullsisë së vitit 2014. Komuna e Prishtinës përbëhet nga 43 vendbanime mes tyre qyteti kryesor i Kosovës Prishtina. Vendbanimet e Komunës së Prishtinës janë:

Rënditja Emri Nr.i banorëve Meshkuj Femra Shqiptar Serb Turq Boshnjak Rom Ashkali Goran Të tjerë.
1 Prishtina 145,680 72,037 73,112 141,307 92 2,052 366 39 557 1 204
2 Matiçan 13,876 6,990 6,864 13,782 3 42 21 0 0 0 1
3 Hajvali 7,391 3,786 3,605 7,339 6 25 3 0 0 0 16
4 Çagllavicë 4,233 2,172 2,061 4,166 41 35 2 17 0 0 5
5 Kolovicë 2,545 1,315 1,230 2,537 1 2 2 0 1 0 2
6 Bardhoshë 2,229 1,115 1,114 2,227 0 0 0 0 0 0 2
7 Barilevë 2,212 1,088 1,124 2210 1 0 0 0 0 0 1
8 Prugoc 2,168 1,088 1,080 2168 0 0 0 0 0 0 0
9 Sofali 1,767 901 866 1761 0 0 0 0 0 0 6
10 Bërnicë e Epërme 1,595 802 793 1880 11 0 0 0 0 0 4
11 Llukar 1,579 796 783 1,579 0 0 0 0 0 0 0
12 Mramor 1,073 554 519 1073 0 0 0 0 0 0 0
13 Vranidoll 1,053 533 520 1053 0 0 0 0 0 0 0
14 Orlloviq 1,035 553 482 1,035 0 0 0 0 0 0 0
15 Makoc 997 521 476 997 0 0 0 0 0 0 0
16 Sinidoll 959 491 468 958 0 0 1 0 0 0 0
17 Busi 814 409 405 814 0 0 0 0 0 0 0
18 Besi 694 341 353 694 0 0 0 0 0 0 0
19 Trudë 694 338 356 694 0 0 0 0 0 0 0
20 Rimanishtë 595 296 299 592 0 1 2 0 0 0 0
21 Drenoc 590 295 295 590 0 0 0 0 0 0 0
22 Bërnicë e Poshtme 549 288 261 304 245 0 0 0 0 0 0
23 Keçekollë 484 256 228 484 0 0 0 0 0 0 0
24 Koliq 466 254 212 466 0 0 0 0 0 0 0
25 Grashticë 433 212 221 432 0 0 1 0 0 0 0
26 Marec 432 243 189 432 0 0 0 0 0 0 0
27 Lebanë 398 199 199 397 1 0 0 0 0 0 0
28 Teneshdoll 359 176 183 359 0 0 0 0 0 0 0
29 Siqevë 337 189 148 337 0 0 0 0 0 0 0
30 Sharban 317 161 156 317 0 0 0 0 0 0 0
31 Shashkoc 298 161 137 298 0 0 0 0 0 0 0
32 Slivovë 257 124 133 229 28 0 0 0 0 0 0
33 Prapashticë 240 133 107 240 0 0 0 0 0 0 0
34 Zllatar 233 124 109 233 0 0 0 0 0 0 0
35 Dragoc 178 87 91 176 0 0 1 0 0 0 0
36 Ballaban 167 86 81 167 0 0 0 0 0 0 0
37 Zllash 146 65 81 146 0 0 0 0 0 0 0
38 Dabishec 108 51 57 107 1 0 0 0 0 0 0
39 Gllogovicë 74 40 34 74 0 0 0 0 0 0 0
40 Hajkobillë 72 38 34 72 0 0 0 0 0 0 0
41 Nishec 55 29 26 55 0 0 0 0 0 0 0
42 Radashec 29 16 13 29 0 0 0 0 0 0 0
43 Kukavicë 17 8 9 0 0 0 0 0 0 0 0

Shih edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


Rënditja Emri Nr.i banorëve Meshkuj Femra Shqiptar Serb Turq Boshnjak Rom Ashkali Goran Të tjerë.
Gjithsej Zona Urbane 164,296 81,734 82,562 160,708 96 2,095 390 39 557 1 334
Gjithsej Zona Rurale 34,601 17,627 16,974 34,142 334 61 10 17 0 6 31
Gjithsej Komuna e Prishtinës 198,897 99,361 99,536 194,850 430 2156 400 56 557 7 365
Sistemi shtetrorë në Kosovë

Coat of arms of Kosovo.svg
Stema e shtetit
Deklarata Kushtetuta Republika e Kosovës SHPK TMK
Gjykata Kuvendi Kryetari Qeveria Shërbimet
Coat of arms of the PISG of Kosovo.svg
Komunale : Artana  · Dardana  · Deçani  · Sharri  · Drenasi  · Ferizaj*  · Fushë Kosova  · Gjakova*  · Gjilani*  · Graçanica  · Hani Elezit**  · Burimi  · Juniku  · Kaçaniku  · Klina  · Kllokoti  · Albaniku  · Lipjani  · Malisheva  · Mamusha  · Mitrovica*  · Kastrioti  · Parteshi  · Peja*  · Podujeva  · Prishtina*  · Prizreni*  · Rahoveci  · Ranillugu  · Shtërpca  · Shtime  · Skënderaj  · Theranda  · Vitia  · Vushtrria  · Zubin Potoku  · Zveçani
Rajonale : Gjakova ·  Gjilani · Mitrovica · Peja · Prizreni · Prishtina · Ferizaj