Jump to content

Komuna e Hanit të Elezit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ky artikull merret me Komunën e Hanit të Elezit. Për qytetin e Hanit të Elezit shiko në faqen përkatëse.

Pozita e komunës së Hanit të Elezit në hartën e Kosovës

Komuna e Hanit të Elezit është një komunë në Kosovë. Ndodhet në Rajonin e Ferizajt. Selia administrative e komunës është qyteti i Hanit të Elezit.

Komuna e Hanit të Elezit ndodhet në juglindje të Kosovës. Në veri, komuna kufizohet me komunën e Kaçanikut dhe në jug me vendin fqinj të Maqedonisë Veriore. Ka gjithsej 10 fshatra në këtë komunë. [1] Zona e komunës ka një sipërfaqe prej 82.9 km². Së bashku me komunat e Ferizajt, Kaçanikut, Shtimes dhe Shtërpcës, formon Rajonin e Ferizajt.

Regjistrimi i vitit 2011 tregoi një popullsi prej 9403 për komunën e Hanit të Elezit, nga të cilët 9357 (99.51%) ishin shqiptarë, 42 boshnjakë.

Regjistrimi 1948 1953 1961 1971 1981 1991 2011
Banorët [1] 3321 3722 4001 4693 6044 7029 9403

Komuna e Hanit të Elezit ka gjithësej 11 vendbanime.

  1. ^ a b Tim Bespyatov. "Kosovo censuses". Population statistics of Eastern Europe (në anglisht). Marrë më 2017-10-09.
Stema e shtetit
Deklarata Kushtetuta Republika e Kosovës SHPK TMK
Gjykata Kuvendi Kryetari Qeveria Shërbimet
Komunale : Artana  · Dardana  · Deçani  · Sharri  · Drenasi  · Ferizaj*  · Fushë Kosova  · Gjakova*  · Gjilani*  · Graçanica  · Hani Elezit**  · Burimi  · Juniku  · Kaçaniku  · Klina  · Kllokoti  · Albaniku  · Lipjani  · Malisheva  · Mamusha  · Mitrovica*  · Kastrioti  · Parteshi  · Peja*  · Podujeva  · Prishtina*  · Prizreni*  · Rahoveci  · Ranillugu  · Shtërpca  · Shtime  · Skënderaj  · Theranda  · Vitia  · Vushtrria  · Zubin Potoku  · Zveçani
Rajonale : Gjakova ·  Gjilani · Mitrovica · Peja · Prizreni · Prishtina · Ferizaj